Pagājušās nedēļas nogalē aizvadījām brīnišķīgu "Sajūtu pļavu". Sabrauca interesenti no malu maliņām. Kopā ar aizrautīgo lektori Baiba Rudoviča gatavojām probiotiskos dzērienus. Lektore Landa Jaunzema pastāstīja par to, vai cukurs ir slikts un dalījās pieredzē par cukura diabētu. Savukārt, lektore Ieva Dulmane stāstīja par to, kā beidzot sākt dzīvot veselīgi. Lektores Landa un Ieva klātienē pagatavoja lielisko lēcu zupu ar burkāniem un tomātiem, bet saldajā ēdienā - saldējumu. Keramiķis Andris Dziguns mācīja gatavot māla rotaslietas, kuras īpaši patika bērniem. Paldies ikvienam, kurš atbrauca vai atnāca un izbaudīja šī gada "Sajūtu pļavas" piedāvājumu!
Fotogrāfija no muzeja krājuma Andrejs Jurjāns jeb, kā tolaik teica, Jurjānu Andrejs, bija piektais bērns ģimenē, taču pirmais uzsāka nopietnas mūzikas studijas. Muzikālo izglītību A.Jurjāns gūst Pēterburgas konservatorijā trijās specialitātēs: ērģeļu spēlē pie L.Homiliusa 1880.g., kompozīcijā pie N.Rimska-Korsakova un J.Johansona 1881.g. un mežraga spēlē pie F.Homiliusa ar lielo sudraba medaļu 1882.g. Cik vienkārši tas nācās lauku puikam impērijas galvaspilsētā, katrs pats, zinot vēsturi, var saprast. Taču viņa labestība un atvērtība pret citiem, pilnībā piemirstot sevi, bija leģendāra, jo latviešu studenti pulcējās kopā ne tikai nacionālu jūtu vadīti, “...pie Andreja vienmēr atradām riecienu godīgas Ērgļu rupjmaizes un kulīti ar knapsieriem – tik cietiem, ka tikai ar cirvja palīdzību tos veikt varējām, bet – ak, cik gardiem! Un ziņa, ka pie Jurjāniem pa skursteni iebraucis kāds smaržīgs žāvēts Ērgļu šķiņķis, vienmēr vēja ātrumā izplatījās pa plašo Pēterpili,
Komentāri
Ierakstīt komentāru